MSA "SATORI" ZAJECAR
                                  MODERN STYLE OF AIKIDO

Subtitle

O Klubu

Dobrodosli

Najnoviji Clanovi

Novi Postovi Foruma

Nove Slike

Novi Klipovi

856 views - 3 comments
1009 views - 0 comments
868 views - 1 comment

Recent Blog Entries

AU "Satori" Zaječar sa tradicijom od 1976. godine...
 

Aikido u Zaječaru je prisutan više od 30 godina. Desimir Ivanović, majstor 2. dana, nakon položenog 1. dana, dolazi u Zaječar 1976. godine i osniva Aikido sekciju "Partizan" Zaječar u sklopu DRS Partizan Zaječar. Posle desetak godina rada, sekciju prepušta svom najboljem učeniku, majstoru 1. dana Bobanu Olujiću, koji sekciju uspešno vodi sve do 2004. godine, a zatim je prepušta svom najboljem učeniku, majstoru 1. dana Saši Ivanoviću, sadašnjem treneru, koji 2015. godine Aikido sekciju "Partizan" Zaječar reorganizuje u Aikido Udruženje "Satori" Zaječar.

 

Za protekle 39 godina rada, kroz klub je prošlo preko 8.000 članova, čija struktura varira zavisno od godina starosti.

Pocetkom 2008. godine AU "Satori" postaje član Aikido federacije Srbije. Inače, Aikido sekcija "Partizan" Zaječar se od 1976.godine, pa sve do 1999. godine nalazila u Aikido federaciji Jugoslavije. Posle raspada države i teškog stanja u zemlji, veliki broj klubova prestaje sa radom, dok je Aikido sekcija "Partizan" u Zaječaru i dalje nastavila sa radom, doduše u otežanim uslovima.


Međutim, zajedničkim zalaganjem trenera Saše Ivanovića i njegovih učenika Slobodana Rašića i Ivana Veljkovića, poslednjih par godina klub je napredovao kako na polju vaspitanja i razvoja dece i mladih, tako i na širenju ove duhovne veštine širom Srbije. Takođe je istaknut u učestvovanjima na mnogim važnim događajima, na svečanim otvaranjima, takmičenjima borilačkih veština i sportova, pa do dodela nagrada i učestvovanjima na međunarodnim seminarima.


Učestvujemo na svim seminarima u gradovima širom Srbije koji upražnjavaju ovu borilačku i duhovnu veštinu, pa bi ovom prilikom pozdravili sve klubove koji su trenirali i druzili se sa nama tokom ovih seminara, narocito Aikido klubovima Arena, Ikeda i ostalim klubovima iz Beograda, Zemuna i okoline koji su prisustvovali na medjunarodnim seminarima, kao i članovima Aikido Federacije Srbije, Aikido klubu Cunami, Satori Niška Banja, Shimizu i ostalim klubovima iz Niša, Kragujevca, kao i članovima Aikido Saveza Srbije, takođe i veliki pozdrav za Aikido klub iz Knjazevca.

AU "Satori" Zaječar

                       
                          
        Pravilnik vežbanja®


1. Aikido tehnika odlucuje o zivotu i smrti u jednom jedinom napadu. Zato ucenici moraju slediti uciteljeva uputstva i ne smeju se medjusobno nadjacavati.

2. Aikido je put koju nas uci da se suocimo sa vise napadaca istovremeno. Ucenici moraju tako vezbati da moraju biti spremni za odbranu bez obzira sa koje strane napad dolazi.

3. Trening se uvek mora odvijati u prijateljskoj i prijatnoj atmosferi.

4. Instruktori aikido-a poducavaju samo mali deo vestine, dok njenu svestranu primenu mora otkriti svaki ucenik kroz neprestani trening.

5. U svakodnevnom vezbanju pocinje se osnovnim kretanjima i polako se krece prema slozenijem i intezivnijem treningu. Nikada se ne forsira nesto neprirodno i nerazumno. Postovanje ovog pravila omogucava da svi mogu vezbati i prijatnoj atmosferi i da ne dodje do povreda dece i starijih clanova.

6. Svrha aikido-a je da vezba um i telo i da stvara vredne i cestite ljude.

7. Posto se sve tehinke prenose licnom obukom, instruktor → ucenik, ucenicima je zabranjeno svako pokazivanje i otkrivanje drugim licima jer se tehinke tako mogu zloupotrebiti.